Kalervo Pieksämäelle Pro Urheilu -tunnustus

25.12.2013

Kalervo Pieksämäki
Kalervo Pieksämäki

Haapajärven Ampumaseuraakin edustava Kalervo Pieksämäki sai opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustuspalkinnon.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi Pro Urheilu -tunnustukset Helsingissä tiistaina 4. joulukuuta 2013.

Tänävuonna tunnustukset saivat hiihtäjät Kalervo Pieksämäki ja Liisa Suihkonen, voimistelija Hannu Rantakari sekä Moottoripyöräilijä Yrjö Vesterinen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa. Pro Urheilu -tunnustuspalkintojen lähtökohtana on rahallinen palkinto urheilijoille, jotka ovat lajeissaan saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Arvioinnissa on erityisesti otettu huomioon menestys olympialaisissa tai paralympialaisissa sekä MM- ja EM-kisoissa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

 

Kalervo Pieksämäki edusti Suomea kuusissa talviparalympialaisissa (1988-2006). Hän voitti maasto- ja ampumahiihdossa 14 mitalia, joista kolme oli kultaisia.

 

"Tämä tunnustus tuntuu erittäin hienolta", pihtiputaalainen Pieksämäki tunnelmoi.

 

Viime vuosina hän on toiminut Sotsin paralympiajoukkueeseen jo valitun Maija Järvelänvalmentajana ammunnassa.

 

Pro Urheilu -mitalin saajia oli tänä vuonna viisi. Mitalin saivat urheilutoimittaja Ilmo Lounasheimo, tv-ohjaajaKalevi Uusivuori, ministeri Lauri Tarasti, ministeri Carl-Olaf Homén ja taitoluisteluvaikuttaja Jane Erkko.

 

-Viisitoista vuotta sitten tehty esitys urheilijaeläkkeestä sai tänä vuonna tuulta siipien alle, kun myönsimme helmikuussa sosiaalistaloudellisin perustein 21 olympiavoittajalle taiteilijaeläkkeen mukaisen joko täyden tai osaeläkkeen suuruisen Pro Urheilu-tunnustuksen. Tulemme ensi vuonna tekemään palkitsemisen olympiavoittajien osalta vastaavalla tavalla, ministeri Arhinmäki sanoi puhuessaan Pro Urheilu -tunnustusten jakotilaisuudessa Helsingissä.

 

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö