Ampumaurheilukoulu

Tule mukaan

Ampumaurheilukouluun

 

Urheiluammunta on turvallista! Sopii sekä tytöille että pojille!
Kehittää tarkkuutta ja keskittymiskykyä!
Aloittamisessa ei ole ikärajoituksia, suositus kuitenkin yli 10 vuotta, mutta nuoremmatkin voivat tulla kokeilemaan vanhempiensa valvonnassa.

 

 

 Haapajärven Ampumaseuran ohjattu ampumaurheilukoulu ilma-aseilla ("kerhoammunta") toimii seuraavasti.

Maanantaisin 5.10 alkaen klo. 17 monarin ilma-aseradalla. Kerhon vetäjänä toimii Erkki Pekkala puh.0400-560651, jolle myös ilmoittautumiset. 

 

 AMPUMAURHEILUKOULUN HISTORIAA      

Ampumaurheilukoulu sai alkunsa nykymuodossa, kun Erkki Pekkala voitti vuonna 2000 Sydneyn Paralympialaisissa ilmakiväärillä hopeamitalin ja kotiin palattuaan alkoi miettiä mitalin kotipaikkakunnalla aikaansaaman nosteen hyödyntämistä ampumaurheilun hyväksi.

Asiasta keskusteltiin  sivistystoimenjohtaja Veijo Tikanmäen kanssa ja hän kaukoviisaana näki turvallisen aseenkäsittelyn tärkeyden, tarttui asiaan ja päätti silloisen kansalaisopiston rehtorin, Vilho Matsonin kanssa perustaa kansalaisopistoon ampumapiirin kultahippuikäisille, (tiettävästi ensimmäinen Suomessa) jota Haapajärven Ampumaseura Erkki Pekkalan johdolla lähtisi vetämään tammikuussa 2001. Ennen aloittamista Erkki kävi Haapajärven kaikilla kouluilla  esittelykierroksen jossa oppilaat saivat tutustua kivääriampujan varusteisiin, sekä ilmakivääriin. 

Kun sitten tammikuussa 2001 aloitettiin, oli ampumaurheilukouluun suoranainen oppilasryntäys. Vuosien aikana ampumaurheilukoulutus on säilyttänyt suosionsa ja opiston piirit laajentuivat  Haapajärven lisäksi naapurikuntiinkin.

Nykyisin Haapajärven Ampumaseura järjestää ampumakoulutusta omana juttunaan ylläolevan aikataulun mukaisesti.