Ampumaurheilukoulu

Tule mukaan

Ampumaurheilukouluun

Urheiluammunta on turvallista! Sopii sekä tytöille että pojille!
kehittää tarkkuutta ja keskittymiskykyä!
Aloittamisessa ei ole ikärajoituksia, suositus kuitenkin yli 10 vuotta, mutta nuoremmatkin voivat tulla kokeilemaan vanhempiensa valvonnassa.

Haapajärven Ampumaseuran ohjattu ampumaurheilukoulu ilma-aseilla ("kerhoammunta") toimii kolmessa ryhmässä seuraavasti.

Syksy 2017 aloitus ti 12.9 klo: 17.00 sen jälkeen allaolevien tietojen mukaan:

Haapajärvellä ti I ryhmä klo 16 - 17, II ryhmä klo  17 - 18, III ryhmä 18 -19.00

Monitoimitalo. Opintie 1 Ohjaajat: Erkki Pekkala & kumppanit(2017-2018 vastaavana ohjaajana toimii Piia Günes)

Tiedustelut puh. 0400-560651 / Erkki Pekkala tai Piia Günes / 044-5833784.

Ennakkoilmoittautuminen tekstiviestillä Piialle tai paikanpäällä.

AMPUMAURHEILUKOULUN HISTORIAA

Ampumaurheilukoulu sai alkunsa nykymuodossa, kun Erkki Pekkala voitti vuonna 2000 Sydneyn Paralympialaisissa ilmakiväärillä hopeamitalin ja kotiin palattuaan alkoi miettiä mitalin kotipaikkakunnalla aikaansaaman nosteen hyödyntämistä ampumaurheilun hyväksi.

Asiasta keskusteltiin  sivistystoimenjohtaja Veijo Tikanmäen kanssa ja hän kaukoviisaana näki turvallisen aseenkäsittelyn tärkeyden, tarttui asiaan ja päätti silloisen kansalaisopiston rehtorin, Vilho Matsonin kanssa perustaa kansalaisopiston ampumapiirin kultahippuikäisille, (tiettävästi ensimmäinen Suomessa) jota Haapajärven Ampumaseura Erkki Pekkalan johdolla lähtisi vetämään tammikuussa 2001. Ennen aloittamista Erkki kävi Haapajärven kaikilla kouluilla  esittelykierroksen jossa oppilaat saivat tutustua kivääriampujan varusteisiin, sekä ilmakivääriin.

Kun sitten tammikuussa 2001 aloitettiin, oli ampumaurheilukouluun suoranainen oppilasryntäys. Vuosien aikana ampumaurheilukoulutus on säilyttänyt suosionsa ja opiston piirit ovat laajentuneet  Haapajärven lisäksi naapurikuntiinkin.

Nykyisin Erkki Pekkala  & kumppanit ohjaavat ampumista Haapajärven Ampumaseuran omana juttuna ylläolevan aikataulun mukaisesti.