Ampumaurheilukoulu

Tule mukaan

Ampumaurheilukouluun

Urheiluammunta on turvallista! Sopii sekä tytöille että pojille!
kehittää tarkkuutta ja keskittymiskykyä!
Aloittamisessa ei ole ikärajoituksia, suositus kuitenkin yli 10 vuotta, mutta nuoremmatkin voivat tulla kokeilemaan vanhempiensa valvonnassa.

Haapajärven Ampumaseuran ohjattu ampumaurheilukoulu ilma-aseilla ("kerhoammunta") toimii seuraavasti.

Haapajärvellä ti I ryhmä klo 17-18, II ryhmä klo  18 - 19 / Piia Günes & kumppanit.

Ke  klo 17 - 18:00 Hihnatukiampujien ryhmä / Erkki Pekkala  & kumppanit.

Tiedustelut puh. 0400-560651 / Erkki Pekkala tai Piia Günes / 044-5833784.

Ennakkoilmoittautuminen tekstiviestillä Piialle tai paikanpäällä.

AMPUMAURHEILUKOULUN HISTORIAA

Ampumaurheilukoulu sai alkunsa nykymuodossa, kun Erkki Pekkala voitti vuonna 2000 Sydneyn Paralympialaisissa ilmakiväärillä hopeamitalin ja kotiin palattuaan alkoi miettiä mitalin kotipaikkakunnalla aikaansaaman nosteen hyödyntämistä ampumaurheilun hyväksi.

Asiasta keskusteltiin  sivistystoimenjohtaja Veijo Tikanmäen kanssa ja hän kaukoviisaana näki turvallisen aseenkäsittelyn tärkeyden, tarttui asiaan ja päätti silloisen kansalaisopiston rehtorin, Vilho Matsonin kanssa perustaa kansalaisopiston ampumapiirin kultahippuikäisille, (tiettävästi ensimmäinen Suomessa) jota Haapajärven Ampumaseura Erkki Pekkalan johdolla lähtisi vetämään tammikuussa 2001. Ennen aloittamista Erkki kävi Haapajärven kaikilla kouluilla  esittelykierroksen jossa oppilaat saivat tutustua kivääriampujan varusteisiin, sekä ilmakivääriin.

Kun sitten tammikuussa 2001 aloitettiin, oli ampumaurheilukouluun suoranainen oppilasryntäys. Vuosien aikana ampumaurheilukoulutus on säilyttänyt suosionsa ja opiston piirit ovat laajentuneet  Haapajärven lisäksi naapurikuntiinkin.

Nykyisin Erkki Pekkala  & kumppanit ohjaavat ampumista Haapajärven Ampumaseuran omana juttuna ylläolevan aikataulun mukaisesti.